Idrottsprofilen Domnarvsskolan

Orientering och längdskidor för högstadiets elever

v45

Publicerad 2012-10-30 09:11:51 i Allmänt

Hej Glada elever!

Hoppas alla har haft ett bra lov:)

Måndag: Sovmorgon

Onsdag: Dubbel-lektion. Joggar eller cyklar till Domnarsvallen. Där kommer vi att köra ett cirkelpass i gymmet. Medtag inomhuskläder och inneskor. Omklädningsrum finns vid Domnarsvallen, Jag möter upp er vid Domnarsvallen så ni vet vilket omklädningsrum ni har.

Alternativ är att någon som cyklar till Domnarsvallen tar din väska och du väljer att joggar dit, som en uppvärmning. Jag är redan vid Domnarsvallen för att fixa iordning passet.

Ses vid Domnarsvellen ca kl 15.20


Ps:
Kom ihåg att vi representerar Domnarvets skola när vi kommer dit och har fått våra tider av Hushagsgymnasiet och Erikslundsgymnasiet. Ordning och reda, så kanske vi får flörta in oss på flera tillfällen som ges:)

/Fanny

V 43

Publicerad 2012-10-18 19:55:16 i Allmänt

Måndag kl 8-9: Simning i Maserhallen. Samling utanför badkassan, strax innan kl 8. Ta med badkläder samt eget litet lås till ditt klädskåp i omklädningsrummet. Ni som har pulsklocka, kan även ha med det till badet. Se om din puls skiljer sig mot spinning-passet.

Onsdag: kl 15-16: Eget val -- Känn efter vad du behöver träna på. Förslag: Löpning, rullskidåkning, styrkepass med din egen kropp i Fritidsrummet (dvs om vi kan få tillgång till det rummet).
Samlas utanför matsalen kl 15, där jag tar när- & frånvaro.

Trevlig Helg

/Fanny

Skol SM info

Publicerad 2012-10-16 21:27:09 i Allmänt

Hej Skol SM elever!

Jag har pratat med rektorerna angående Skol SM i orientering. Rektorerna har beslutat att skolan inte kommer att betala någon mat under helgens tävlingar. Därför måse ni ta med egen mat, tyvärr.
Då Borlänge kommun och då samtliga grundskolor i Borlänge spar mycket pengar just nu, får heller jag ingen kompensation eller ersättning för att vara vuxenstöd under helgen som kommer. Därför kommer skolan inte att tillåta att någon lärare är med och stöttar:( Isf är det frivilligt, utan någon kompensation/ersättning.

Jag tror och vet att ni är så pass erfarna och duktiga i detta, så jag ser ingen svårighet att ni kommer att fixa detta själva.

Tyvärr kan jag inte göra något åt vad mina rektorer beslutar. Hoppas ni har förståelse....

Ring eller fråga mig om ni undrar något

/Fanny 070 441 31 86

v 42

Publicerad 2012-10-15 16:42:47 i Allmänt

Hej glada elever!

Onsdag: Dubbellektion

Uppvärmning: Egen löpning 20-25 min utomhus alt. rullskidåkning
Sedan kör vi ett styrkepass nere i källaren i idrottshallen (inomhus). Bär ner lite mattor och annat material från idrottshallen.

De elever som vill får gärna åka rullskidor hela lektionen, ni väljer själva!

Tills dess...Må Bäst

Fanny

Skol SM info

Publicerad 2012-10-12 21:54:21 i Allmänt

Hej,
Nu är det en vecka kvar till Skol-SM i orientering.
Vi verkar klara oss utan snö och minusgrader vilket är skönt.

Jag undrar om det finns någon intresserad föräldrar/vårdnadshavare som vill ställa upp och vara ledare under Skol-SM? Hör isf av er till mig så snart ni kan, tack!

På Stora Tuna OK:s hemsida finns nu bl a deltagarlista samt karta. Inom några dagar kommer Stora Tuna OK även att lägga upp PM och startlista.

Se till att kolla till Stora Tunas Hemsida http://www.sttunaik.nu/, då vissa dokument uppdateras kontinuerligt samt att deltagarlista stämmer (SI-nr).

Trevlig helg

/Fanny (070 441 31 86)

V 41

Publicerad 2012-10-06 21:12:16 i Allmänt

Hej alla glada:)
 
Härligt jobbat på OL-dagen, ni var super duktiga och tog ert ansvar. Jag hoppas även ni tyckte att det var skoj. Andra lärare kom och sa att det var ett jätte bra arrangemang, ta åt er!!
 
Hoppas det går bra för er som är med på 25manna i helgen. Jag tänkte att ni får sovmorgon på måndag, med återhämtning:) Sen har vi dubbel-lektion på onsdag. Ta med löparskor samt rullskidor (alt. inlines eller cykel). Jag ska prata med Thomas hur vi lägger upplektionen på onsdag, fick lite önskemål i fredags från några elever.
 
Trevlig helg!
 
Tills dess....Må Bäst
 
/Fanny
 

Info OL dagen

Publicerad 2012-10-02 07:34:46 i Allmänt

Hej igen!
Inför OL-dagen:
Fanny fixar startlistor, startkort + nummer på kontrollerna, tidtagarur (men ta gärna med om ni har hemma), fållor till starten.

Ni fixar bla:
Plastfickor: sal 20 vid åk 8
Kontroller + klämmor, sal 20 vid åk 8
Bläckpennor vid start och mål
Banuppsättning + facit på tre banor
Nedtagning av banor (fredag em)
Vatten
BRA Musik (Jenny och Niklas påpekade att musiken inte var bra förra året samt att det bör vara en speaker som pratar BRA och tydligt, inget larv eller kränkande ord till eleverna)
Alla: hjälps åt att plocka ihop på fredag em.

Torsdag: Samling kl 08.15 i Bergebo (För de elever som ska sköta start, Mål ,vatten och övriga tillsatta uppgifter under torsdag + fredag)
Fredag samling kl 12.15 i Bergebo

Plastfickor: finns gamla plastfickor i sal 20 (OL skåpet vid åk 8). Ta dessa och spar gamla kartor.

Starten: Vid starten ska det finnas tre stycken startfållor, en fålla för Lätt, medel och svår bana. Fanny fixar upp startfållorna. I fållorna kommer eleverna att stå i startordning (som övriga lärare sköter). Ni som sköter start, har två rullande tidtagarur, en skriver elevens starttid på startkortet, en till två av er släpper iväg tre elever åt gången (lätt, medel, svår). En håller koll på klockan då det ska vara 1 minut mellan varje start.
Startlistor fixar jag (Fanny)
Bra bläckpennor ska finnas (ska synas även vid regn)


Mål: 2 tidtagarur ska finnas på plats, rullande tid. När eleven kommer i mål ska den få sin personliga tid på sitt startkort. Sedan ska startkortet lämnas till nästa mål-arrangör som räknar ut elevens tid som den varit ute och skriva tiden på startlistan där samtliga elever finns. Bra bläckpennor ska finnas vid på plats (som klarar regn)

Vattendunkar: Jag ställer vattendunkar utanför min idrottsdörr på onsdag em. Dörren intill "min dörr", mot idrottshallen, låser jag också upp, där är städskrubben och ni kan där fylla dunkarna med vatten/saft. Ställ dunkarna utanför Bosses vaktmästardörr när ni fyllt dunkarna med vatten/saft. Bosse kör ut Vattendunkarna på torsdag morgon.

TÄLT FRÅGA:Finns det någon av er eller någon klubb där vi kan låna ett eller två enkla tävlingstält? Idag ser prognosen ut som om det kommer att regna, skönt om vi kunde vara under ett tält.

Jag finns på skolan i morgon för att hjälpa er (ring om ni behöver min hjälp) 070 441 31 86

/Fanny

Om

Min profilbild

Fanny

Profillärare OL/Skidor på Domnarvets skola.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela